Aktuelno Istorijat Institucije Multimedija Trafika Latiforum Prijatelji Download Arhiva Kontakt
Lemurfest

Lemurfest 007

Definitivno najuspešniji Lemur do sada...datum je premešten na pretposlednji vikend avgusta što se pokazalo kao odličan taktički potez. Lepo vreme  izmamilo je publiku koja je u rekordnom broju posetila festival (oko 450 ljudi).

Oko 20.30h VIS Odlivci su u tandemu sa kolegama Punkerima započeli kakonadu rock numera, kao što reče naš konferansije Ser Aron "stopili su se u fuziji nekoliko muzičkih pravaca"...Usledilo je svečano otvaranje koje je započelo samostalnim obraćanjem Velikog Latifa svim Latifunđanima, posebno onima koji su prvui put na Latifundiji, nakon čega su na binu stupili mladi vitezovi "Prken Jugenda" prikazujući sve najvažnije relikvije naše države kao što su Disko kugla, Raspevani mač Latifundije i slično.

Usledio je nastup plesnog para iz plesne škole NeoDance, nakon nekoliko latino numera nastalo je zatišje iz kojeg su se pojavili Sedmorica mlađih, novoformirani latifundijski boy band. Oni su, na opšte oduševljenje publike, izveli plesnu tačku u tri dela kombinujući disko, hiphop i breakdance pokrete, a muzička pozadina bila je medley obrada tri velika boy band hita u izvođenju LaHOR-a.

Latifundika je nastupila u standardnom sastavu, nakon čega se bubnjar Sreki oprostio od sviranja u bendu, sledili su Zona Katastrofe u nešto izmenjenom sastavu a kao šlag na torti bio je kratak nastup Đarme i Metkova koji su izveli nekoliko poznatih filmskih i rokabili hitova koji su razgalili preostalih stotinjak najupornijih posetilaca.

Mekike i hot dog su ponovi bili u žiži interesovanja posetilaca lemur šanka (a.k.a. Lemur pojilo).Lemurfest 06

Kiša je i ovoga puta pokušala da se poigra sa našim festivalom no nije uspela da pomuti planove naše novoosnovane Masonske lože L6. Prema izjavama stalnih posetilaca Lemurfesta, bio je ovo najbolje organizovan festival do sada. Masonerija je tokom leta uz vanredne napore sazidala L binu, koja ostaje naraštajima Latifunđana na radost i uživanje. Uz binu, natkriljena je i mala "Hot dog" saletla a konstruisana je i velika "Intimo disko saletla" u kojoj se na Lemurfestu razbaškario tehnički divizion pod vođstvom opskurno nerazdvojnih St.Baneta i Ser Fox-a.

Outsider je otvorio koncertno veče tvrdim retro zvukom i to obradama Deep Purple i drugih rock legendi. Usledilo je svečano otvaranje na kojem su masoni prikazali deo svojih graditeljskih ali i plesačkih veština, izvodeći baletsku predstavu u dva čina "L-jezero", za koju je muziku pisao P.I.Čajkovski, koreograf je bio Aronius Prkipa a kostimograf Zorica Vukotić. Ova predstava će ove sezone biti na redovnom repertoaru Latifundijskog Narodnog Kazališča (L NaKaza). Usledio je nastup sastava Latifundica, čiji je izbor pesama bio za nijansu blaži ali ništa manje atraktivan za probirljivu publiku festivala, koja je u tom trenutku brojala oko 350 ljudi.

Iskusni Gagarin je sigurnom svirkom opravdao svoj renome, stečen višegodišnjim postojanjem na novosadskoj sceni a i šire. Zona katastrofe je svoj koncert najavila rečenicom: "Dobro veče, Zona ponovo svira kod kuće" čime je izazvala ovacije. Nakon toga je nastao opšti rusvaj u publici koja je pevala, skakala i naskakivala na binu. Bina je stoički istrpela sve ove nalete čime je i zvanično dobila atest našeg Masonskog Inspektorata. Usled tradicionalno hladnog vremena, publika se razišla u ranim jutarnjim časovima uz Afterparty koji je priredio Dj Pako "koga voli svako" kako reče naš vispreni konferansije Cope (a.k.a. Komandos).


Lemurfest 05
 

Ni većih priprema - ni kraćeg programa. Možda je to najbolji opis jubilarnog petog Lemur festivala. Nakon nekoliko poznatih uvodnih numera odličnih Outsidera, počela je lagana kiša koja je trebala da osveži prisutne, ali je to osvežavanje potrajalo naredna tri sata, što je bilo dovoljno da se osveže i kablovi i pojačala koja su otišla na sušenje, uz jedan prigodan udar groma koji je na momenat zaledio zaista impozantnu tehniku, dosada neviđenu na našem festivalu...

DJ Pako je u tim momentima reagovao prisebno i tokom nevremena zabavljao sve preostale Lemuraše koji su se pregrupisali pod intimne suncobrane, tende i saletle.

Kako to obično biva, na muci se poznaju junaci. Ovaj put to su latifundijske dame koje su vredno pravile fantastične mini mekike tokom cele večeri, što je podiglo atmosferu za šankom i zagrejalo prisutne uz tradicionalni hot dog. Druženja nije manjkalo, uz spontani unplugged hepening na Liebe und mode stage-u.

Međutim, latifunđani ne bi bili to što jesu kada bi se pomirili sa ovakvim ishodom...
...i tako je nastao...


Lemur Revenge (19.09.2009.)

 


Lemurfest 04
 

Zona katastrofe je svojim energičnim nastupom obeležila Lemurfest04, koji se održao 30.avgusta 2008. Te godine je šank Lemur festivala dobio znamenite izmene i pojačanja u vidu ljudstva i asortimana. Na svečanom otvaranju promovisan je naš ragbi klub Latifundian Lemurs čiji su istaknuti članovi za preko četiri stotine okupljenih posetilaca izveli ratnički borbeni ples maora - čuvenu Haku i izazvali kontroverzne reakcije koje se i danas prepričavaju. Pored Zone katastrofe, publiku su animirali čuveni latifundijski bend Outsider, zatim pank bend Penetratori i alternativna muzička atrakcija S.O.K.


Lemurfest 03


Lemurfest 03 predstavlja kvantni skok u organizacionom smislu, prvi put je postavljena bina 5x4m (komšije su nesebično pozajmile skelu), LineAudio je obezbedio fantastično ozvučenje, prvi put smo imali multimedijalne efekte kao što su cctv kamere, wireless kamere, video beam projekcije, bogat kulturno-umetnički program i 4 benda. Prvi put je Lemurfest posetilo više od 250 ljudi, pa se sa pravom može reći da je naš mali festival postao poznat u Novom Sadu i okolini. O ovom događaju izašlo je nekoliko novinskih članaka, bilo je i jedno gostovanje na radiju, a veliki doprinos našem medijskom nastupu dala je Latifundijska novinska agencija L.A.N.A.


Lemurfest 02

Znamemitost Lemurfesta02 svakako nisu Ledinački Simfoničari sa treš verzijom Ode radosti (koji su sebe sa punim pravom smatrali osveženjem i zvezdama večeri), već procesija proglašenja Države Latifundije, tajno pripremana gotovo mesec dana od strane grupe latifunđana koji su sebe nazvali Vitezovima Tvrdog Jezgra (The Knight of Hard Core). Doneti su Ustav, Grb,

Himna i Zastava a Prkiju je ukazana ogromna čast i obaveza ustoličenjem na čelo države i dodelom apsolutističke titule Veliki Latif Prki I, uz propratnu inicijaciju kroz ritual Blatovanja, gde se simbolično sjedinio sa zemljom nad kojom će vladati. Posle prikladnog i nadasve odmerenog govora, još uvek zbunjeni Latif Prki I dao je znak da svirka može da počne.

Lemurfest02 je takođe poznat i po kampu kod Stare furune kao i po Tuborg Letećem ćebencetu, koje je bilo svojevrsno gledalište u pravcu Pain Stage-a. Za muziku u drugom delu večeri bio je zadužen D.J. Bojan.


Lemurfest 01
10.septembar 2005. godine zauvek je izmenio Latifundiju. Naizgled obična žurka kojoj je prethodila svirka bendova Outsider (tadašnji Mighty Recyclers) i CrossPoint, pretvorila se u instituciju, danas poznatu kao Lemurfest.

Svojevrsna parodija na temu EXIT festivala postala je zaštitni znak i pogonsko gorivo Latifundije.

Silos, Der Auszug Plato, Das Klosett Spiel Platz, VIP galerija, Liebe & Mode stage, Retrovizor i Pain Stage su lokacije na kojima se tokom večeri zabavljalo nešto više od četrdesetak latifunđana.


Aktuelno Istorijat Institucije Multimedija Trafika Latiforum Prijatelji Download Arhiva Kontakt

 © 2008. Latifundija.org